Jalkaterapiaa Helsingin Vuosaaressa

Jalkaterapiasta saat apua jalkojen ja koko kehon toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen sekä apua kiputiloihin. Jalkaterapiassa sinut vastaanottaa kokenut ja koulutettu jalkaterapeutti (AMK) Veera Keltanen.

Milloin kannattaa hakeutua jalkaterapiaan?

Jalkaterapiasta saat apua muun muassa seuraavissa tilanteissa:

  • Jaloissasi tuntuu kipua tai epämukavuutta kävellessä, juostessa, seistessä tai yleisesti jalkojesi ollessa levossa
  • Sinulla on kantapääkipua
  • Olet havainnut jaloissasi asentomuutoksia
  • Sinulla on toistuvasti lonkka- tai selkäkipua ja haluat tietää, voivatko kivut johtua jaloista tai kävelytyylistä
  • Jalkoihisi ilmestyy toistuvasti rakkuloita, kovettumia tai känsiä
  • Vasaravarpaat, vaivaisenluu tai muut jalkojen epämuodostumat vaivaavat arkeasi ja vaikeuttavat liikkumista tai olet huomannut, että sinulle on alkanut kehittyä epämuodostumia.

Miten jalkaterapia auttaa?

Jalkaterapiassa kokenut jalkaterapeutti kuuntelee aluksi kertomuksesi tilanteesta, hän tutkii jalkasi sekä tutustuu siihen, kuinka kävelet ja käytät jalkojasi.

Tämän pohjalta jalkaterapeutti päättää hoidon tarpeen, joka on aina yksilöllistä. Jalkaterapiassa käytetään kliinisen jalkaterapian, toiminnallisen terapian ja apuvälineterapian keinoja.

Kliininen jalkaterapia tarkoittaa erilaisten iho- ja kynsiongelmien hoitoa. Toiminnallisessa terapiassa keskitytään ohjatusti tekemään harjoitteita, jotka vahvistavat jalkojen lihaksia ja niveliä. Usein opetellaan käyttämään tilavampaa kenkää ja harjoitellaan oikeanlaista kävelytekniikkaa. Apuvälineitä, kuten varvasortooseja, tarvitaan harvemmin, sillä usein ne vain ahdistavat jalkaa ja jäykistävät niveliä. Joskus apuvälineiden käyttö on kuitenkin perusteltua, esimerkiksi jos on tarve ehkäistä kipua jalassa. 

Toisinaan jalkaterapiaa tarvitaan säännöllisesti ja toisinaan riittää vain kertakäynti. Jalkaterapian lopputuloksena on aina kivottomampi arki ja terveemmät jalat.

Kun kaipaat jalkaterapiaa Helsingissä – tervetuloa Vuosaaren jalkaterapiakeskukseen

Varaa aika nettiajanvarauksesta, saavu paikalle Vuosaareen jalkaterapiakeskukseen ja terapian jälkeen nauti kivuttomammasta olosta sekä kauniista merimaisemasta. Lämpimästi tervetuloa!