Avantouinnin edut ilman kylmään veteen pulahtamista? Kokeile huippukylmähoitoa

Kärsitkö lihaskivuista tai erilaisista iho-oireista? Haluaisitko palautua tehokkaammin ja lisätä yleistä hyvinvointiasi? Kiinnostaako avantouinnin edut ilman kylmään veteen pulahtamista? Siinä tapauksessa haluat ehdottomasti tietää enemmän huippukylmähoidosta.

Huippukylmähoito kehitettiin Japanissa 1970-luvulla erityyppisten reumasairauksien aiheuttamien kiputilojen hoitamiseen. Hieman myöhemmin hoito alkoi yleistyä Euroopassa reuma- ja tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoidossa ja rantautui lopulta myös Suomeen 2000-luvun alussa.

Huippukylmähoidolla eroon kiputiloista

Erilaisten huippukylmähoitolaitteiden teho perustuu kudoksen nopeaan jäähdytykseen, joka stimuloi ihon hermoreseptoreita käynnistäen näin kehon luontaiset parantumismekanismit. Hoito parantaa muun muassa testosteronin, endorfiinien, kortisolin ja noradrenaliinin tuotantoa.

Toistuva kylmäaltistus lisää myös kehon kykyä tuottaa kivunpoistoon liittyviä vasta-aineita ja saattaa jopa parantaa aineenvaihduntaa. 2-3 minuutin kylmähoidon teho onkin verrattavissa avantouintiin!

Vuosaaren Jalkaterapiakeskuksella on käytössä uusinta teknologiaa hyödyntävä X-Cryo-huippukylmälaite, joka tarjoaa kivunlievitystä paikallisen kylmähoidon avulla. Vaikka osaamisemme on laajin erilaisissa alaraajojen kiputiloissa ja -vammoissa, voit hakea meiltä apua myös esimerkiksi erilaisiin kasvojen alueen ihosairauksien (psorias, atooppinen iho) hoitoon ja esimerkiksi olkapään-, niska-hartiaseudun- ja lantion alueen vammoihin ja kiputiloihin.

X-Cryo-huippukylmälaitteella voi hoitaa tehokkaasti, mutta turvallisesti esimerkiksi:

 • Nivel- ja lihaskipuja
 • Tulehduksia
 • Iskiasvaivoja
 • Tennis- ja golfkyynärpäätä
 • Penikkatautia
 • Rannekanavaoireyhtymää
 • Reumaa ja fibromyalgiaa
 • Psoriasista
 • Sienen aiheuttamia ihoinfektioita
 • Niska-hartiaseudun kiputiloja
 • Lihasperäistä migreeniä ja päänsärkyä
 • Turvotuksia ja mustelmia
 • Leikkausten jälkihoidon

 

Voit varata ajan X-Cryo-huippukylmälaitteella tehtävään hoitoon joko erillisenä hoitona, tai voimme sisällyttää sen 75-, 90- tai 120 minuutin pituiseen jalkaterapia-aikaan. Jos varaat aikaa erikseen huippukylmähoitoon, voit varata sen joko huippukylmähoidon- tai kivunhoidon nimellä.

Parhaan vaikutuksen saat, jos huippukylmähoitoa tehdään sarjoittain.

Asiakkaan kokemus huippukylmähoidosta

Vuonna 2018 Jannelle tehtiin osteotomia molempiin jalkoihin reisiluun ja sääriluun linjauksen korjaamiseksi. Vasemman jalan leikkauksen jälkeen Janne ei saanut cryoterapiaa, mutta oikeaan jalkaan hänelle annettiin cryoterapiaa säännöllisesti leikkauksen jälkeen neljännestä päivästä eteenpäin.

Näin Janne kertoo kokemuksestaan:

Cryoterapiaistunnon jälkeen turvotus laski nopeasti ja oikean polveni liikkuvuus palasi paljon nopeammin kuin vasemmassa polvessa, joka ei saanut cryoterapiaa. Uskomattomien tulosten rohkaisemana menin cryoterapiaan lähes päivittäin toipumiseni aikana. Cryoterapia selvästi nopeutti leikkauksen jälkeistä paranemistani ja antoi minulle mahdollisuuden lopettaa kipulääkityksen huomattavasti aikaisemmin kuin polvella, joka ei saanut cryoterapiaa. Minusta tuntuu, että cryoterapia lyhensi toipumisaikaani useita viikkoja. Tämä oli suuri etu kaltaiselleni aktiiviselle ja joskus hiukan kärsimättömällekin henkilölle. Voin lämpimästi suositella cryoterapiaa leikkauksen jälkeisen toipumisen nopeuttamiseksi. Vaikutus on välitön, hoito on helppoa ja se kestää vain muutaman minuutin kerrallaan.

Jos sinulla heräsi jotain kysyttävää huippukylmähoitoon liittyen, voit olla minuun yhteydessä.

Aurinkoisin terveisin

Jalkakuningatar Veera
info@vuosaarenjalkaterapia.fi
0503055020
Jalkakuningatar Facebookissa

Jaa kirjoitus:

Ovatko jalkasi kipeät? Sattuuko käveleminen?

Liity sähköpostilistalleni, niin lähetän sinulle kerran kuukaudessa hyödyllistä tietoa, joka auttaa sinua voimaan paremmin sekä askeltamaan kevyemmin ja kivuttomammin.

Täyttämällä tietosi, saat myös heti sähköpostiisi kenkäreseptin, joka auttaa sinua löytämään juuri sinun jaloillesi sopivat kengät.