Mitä jalkaterapiassa tapahtuu? Ja miten päädyin avaamaan liiketilan merinäkymän äärelle

Edelliseen kirjoitukseeni viitaten, 2009 alkupuoliskolta toimin jalkaterapeuttina Rastilan ostoskeskuksen läheisyydessä ammatinharjoittajana. Parin vuoden kuluttua lunastin Jalkaterapiakeskuksen itselleni. Asiakkaita rupesi olemaan jo aika hyvin.

Yhtenä päivänä alkuvuodesta 2013 asiakas vinkkasi Aurinkolahdessa olevan merenrantaliiketilan vapaana ja etsivän siihen vuokralaista. Katsoin sijainnin kartasta, enkä sen perusteella kovin innostunut siitä, koska metroasemalle oli noin kilometri matkaa, bussipysäkille n. 0,5 km ja parkkipaikalle n. 200 metriä…

Miten asiakkaani pääsevät hoitoon, kun tähän asti auton on voinut parkkeerata melkein oven viereen ja metrolle on ollut matkaa n. 300 metriä?

Varasin ajan kuitenkin esittelyyn ja menin katsomaan liiketilaa. Heti saapuessani paikalle ihastuin merinäkymään – mikä sijainti, kuin maalaus!

Tein toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen ihanasta liiketilasta. Minulla on toiminut alivuokralaisena erinäisiä vuokralaisia, mutta päävuokralaisena toimin itse Aurinkolahdessa, Aurinkorannassa.

Näkymä ikkunasta on ihana, se saa aina hyvälle tuulelle. Taksi tuo tarvittaessa asiakkaat oven eteen. Parkkipaikalta ei ole asiakkaideni mukaan liian pitkä matka. Auton voi inva-tunnuksella jättää oven eteen. Bussilta ja metrolta on vähän matkaa, mutta kävelymatkan voi ottaa kuntoilun kannalta.

Liiketila on 80 m2 laajuinen. Olen kokellut erilaisia ratkaisuja ja välillä on ollut kolmekin erillistä hoitohuonetta. Tällä hetkellä Jalkaterapiakeskuksessa on yksi iso muunneltavissa oleva hoitotila.

Hoitotilassa on iso valtaistuin jalkaterapia-asiakkaille, hoitotuoli, jossa on mukava istua ja joka on desinfioitavissa jokaisen asiakkaan jälkeen. Hoitotilassa tapahtuu hoitava jalkaterapia, eli hoidan jalat siistiin kuntoon.

Ihminen seisoo ja kävelee kahden jalan päällä ja se saa näkyä jaloissa. Jalkapohjien iho on paksumpaa kuin esim. säärten iho, koska niillä on enemmän kuormitusta. Muutokset ihossa ja kynsissä ovat asioita, joita kannattaa jalkaterapeutille näyttää ja joiden syntymekanismia pohdimme yhdessä. Hoidan muutokset ja opetan toimimaan niin, ettei muutoksia jatkossa tulisi.

Iho- ja kynsimuutoksia ei tarvitse olla. Hoidan myös täysin terveitä jalkoja. Jalkojen hoito ja käsittely tekee hyvää fyysisesti ja henkisesti, siitä tulee aina rentoutunut olo!

Hoitotilassa on hierontapöytä, minkä päällä asiakas voi olla rentona esim. hieronnan tai pehmytkudoskäsittelyn aikana. Käytän hierontapöytää myös usein apuna kivun hoidossa.

Kivun hoitoon minulta löytyy huippukylmälaite XCryo! X-Cryo on täysin sähkökäyttöinen huippukylmälaite, joka on hämmästyttävän tehokas ja turvallinen ratkaisu nivel- ja lihaskipuihin, kramppeihin, erilaisten inflammaatioiden sekä urheiluvammojen hoitoon. Se nopeuttaa toipumista vammoista ja vähentää nivelkipuja sekä lievittää kroonisia kipuja ja särkyjä.

Olen helpottanut asiakkaiden jalka-, nilkka-, polvi-, lonkka-, lantion alueen-, selkä-, niska-hartiaseudun-, olkapää-, kyynärpää-, ranne-, käsikipuja ja päänsärkyjä! Huippukylmälaite on ihmeellinen, sen avulla saa pitkäänkin jatkuneet kivut pois vain parin minuutin hoidolla! Ja kyseessä on täysin fysiologinen ilmiö:
huippukylmä ilma aiheuttaa nopean thermoshokin, jolloin vapautuu omia parantavia kemikaaleja ja verenkierto (lämpö) lisääntyy.

Hoitotilasta löytyy iso peili, jota apuna käyttäen asiakkaani hahmottaa kehon ja jalan oikein asennon.
Harjoittelemme kehon suoraa linjausta seisten (tai istuen), jalan kuormitusta, toimintaa ja käyttöä optimaalisesti. Koko kehon linjausta, toimintaa ja käyttöä optimaalisesti. Käytän apuna jalan spiraalidynaamista toimintaa ja kehon spiraalistabilaatiota.

Hoitotilan ulkopuolella on käytävä, asiakkaan oma “catwalk”, missä harjoittelemme kävelemään ja liikkumaan käyttäen kehoa mahdollisimman optimaalisesti. Moni asiakas on tullut sisään ontuen, kärsien voimakkaasta kivusta jalassa, polvessa, lonkassa. Tunnin harjoittelun jälkeen asiakas osaa käyttää kehoaan oikein ja kaikki kivut ovat hävinneet!

Liiketilan etuosassa on myymälätila, missä on monia merkkejä ihania kevytjalkineita soviteltaviksi ja myynnissä.

Kevytjalkine, eli paljasjalkajalkine, antaa jalan ja kehon toimia luonnollisesti ilman ylimääräistä tukea.
Terapiasession jälkeen usein sovitamme asiakkaalle sopivia kenkiä ja asiakas löytää uudet lempikenkänsä kevytjalkinevalikoimasta!

Kengän oikea kokokin on aina 1-4 numeroa suurempi kuin mihin on totuttu.

Alla vielä muutamia hyödyllisiä linkkejä.

Tutustu: https://www.facebook.com/vuosaarenjalkaterapiakeskus/ tai www.vuosaarenjalkaterapia.fi
Varaa Veeralle aika www.vuosaarenjalkaterapia.fi/ajanvaraus
Harjoitteita: www.kevyetjalat.fi
Kevyitä jalkineita: www.kevytjalkineet.fi

Ystävällisin terveisin
Jalkakuningatar Veera

Jaa kirjoitus:

Ovatko jalkasi kipeät? Sattuuko käveleminen?

Liity sähköpostilistalleni, niin lähetän sinulle kerran kuukaudessa hyödyllistä tietoa, joka auttaa sinua voimaan paremmin sekä askeltamaan kevyemmin ja kivuttomammin.

Täyttämällä tietosi, saat myös heti sähköpostiisi kenkäreseptin, joka auttaa sinua löytämään juuri sinun jaloillesi sopivat kengät.