Miten tieni Jalkakuningattareksi alkoi?

Kävin hetki sitten studiolla ottamassa itsestäni promokuvia pukeutuneena Jalkakuningattareksi. Lopputuloksen näet tässä:

Tämä innoitti minut kertomaan, miten tieni Jalkakuningattareksi oikein alkoi.

En alunperin haaveillut urasta jalkaterapeuttina, enkä itseasiassa tiennyt alasta yhtään mitään ennen kuin pääsin opiskelemaan. Jalkaterapia sanana vain kuulosti hauskalta!

Ensisijaisesti hain opiskelemaan kätilöksi ja sen jälkeen sosionomiksi, mutta onneksi päädyinkin opiskelemaan jalkaterapiaa, sillä opintojen parissa huomasin alan minulle sopivaksi.

Opiskeluelämä oli hauskaa, sain paljon uusia kavereita ja ystäviä, opin elämästä, tieteestä, monista asioista paljon. Kävin myös syksyllä 2002 Skotlannin Glasgow Caledonian Universityn opinahjoon tutustumassa ja skotlantilaiseen jalkaterapiaan ja opiskelijaelämään.

Tiesitkö, että jalkaterapia on suhteellisen uusi ala?

Ennen vuotta 1996 jalkojenhoitajia koulutettiin terveydenhuollon oppilaitoksissa ja koulutuksen pituus oli vain 1,5 – 2,5 vuotta riippuen aiemmasta koulutustasosta.

Suomessa lehtorit Irmeli Liukkonen ja Riitta Saarikoski loivat jalkaterapian opinto-ohjelman. Ensimmäinen jalkaterapeuttiopiskelijaryhmä aloitti 1996, jolloin siirryttiin suoraan ammattikorkeakoulutasoiseen, 3,5 vuoden pituiseen jalkaterapeuttikoulutukseen. Ensimmäiset jalkaterapeutit valmistuivat vuonna 1999.

Meidän ryhmämme taisi olla kolmas tai neljäs ryhmä amk-tasoisia jalkaterapeutteja ja valmistuimme vuonna 2004. Vaikka takana oli 3,5 v. intensiivistä jalkaterapian opiskelua, tuntui, ettei paljoakaan osaa.

Se tunne on muuten edelleen! Näinhän se menee. Mitä enemmän tietää ja osaa, sitä enemmän myös tiedostaa asioita, joita ei osaakaan!

Onneksi olen ollut aina suhteellisen rohkea ja avaran katseen maailmaan omaava ja uskaltanut ottaa askelia sinne, mikä tuntuu sillä hetkellä parhaimmalta.

Alkuvuodesta 2005 perustin toiminimen Veeran Jalkaterapia, koska ajattelin jossain vaiheessa tekeväni jalkaterapiatyötä yrittäjänä. Töistä ei muuten ikinä ole ollut pulaa…

Keväällä 2005 aloitin myyjänä kenkäkaupassa ja myöhemmin saman vuoden elokuussa minua pyydettiin töihin jalkaterapeutiksi Kaunialan sotavammasairaalaan. Alkuvuodesta 2006 syntyi esikoiseni ja seuraavana vuonna rupesin muistelemaan, että minullahan on toiminimi! Voisin alkaa päätoimiseksi jalkaterapiayrittäjäksi sen sijaan, että kuljen 60 km päivittäistä työmatkaa Kaunialaan…

Syksyllä 2007 pääsin jalkaterapeuttiyrittäjäksi yksityiselle lääkäriasemalle Vuosaareen. Silloin otin käyttöön myös sivutoiminimen tmi Vuosaaren jalkaterapia.

Tällöin pääsin tekemään jalkaterapiaa tavalla, joka tuntuu kaikkein luonnollisemmalta ja mihin uskon. Otin toiminnalliset harjoitteet käyttöön osaksi muuta jalkaterapiaa. Harjoitteet lähtevät koko kehon tuesta ja menevät spesifimpiin alueisiin, kuten jalkaterään. Liike on lääke ja nimenomaan laadukas liike!

Vähän aikaa sitten lauantaina, myymälätilani ollessa auki, rouva käveli sisään kysyen: “Veera, muistatsä mua?”

Katsoin häntä ajatellen, että näyttääpä hän tutulta, mutten saanut enempää mieleeni ennen kuin kuulin rouvan nimen. Silloin muistin kaiken!

Rouva kävi vastaanotollani vuonna 2007 monta kertaa. Monen muun asian lisäksi teimme jalkaterapeuttisia toiminnallisia harjoitteita paljon.

Nyt rouva kertoi tekevänsä samoja harjoitteita edelleen, päivittäin! 13 vuoden ajan! “Sä Veera teit niin hyvää mun jaloille, nämä harjoitteet on pelastanut mut ja mun jalat!”

Keväällä 2009 perustimme kollegani kanssa uuden liiketilan Vuosaaren Rastilaan. Markkinointinimeksi tälle tuli Helsingin Jalkaterapiakeskus. Muutaman vuoden kuluttua lunastin liiketilan kokonaan itselleni ja rupesin taas tuottamaan palveluita nimellä tmi Vuosaaren Jalkaterapia.

Tästä alkoi uusi sivu jalkaterapiayrittäjyydessäni ja jotain kypsyi mielessäni koko ajan… tästä kerron pian lisää!

Tutustu toiminnallisiin jalkaharjoitteisiin, joita voit tehdä pitkin päivää arkiaskareiden lomassa.

Ystävällisin terveisin
Jalkakuningatar Veera

Jaa kirjoitus:

Ovatko jalkasi kipeät? Sattuuko käveleminen?

Liity sähköpostilistalleni, niin lähetän sinulle kerran kuukaudessa hyödyllistä tietoa, joka auttaa sinua voimaan paremmin sekä askeltamaan kevyemmin ja kivuttomammin.

Täyttämällä tietosi, saat myös heti sähköpostiisi kenkäreseptin, joka auttaa sinua löytämään juuri sinun jaloillesi sopivat kengät.